неделя, 10 март 2013 г.

Salon du livre




  Тазгодишният Парижки панаир на книгата, по-известен като  Salon du livre, ще се проведе в периода 22 – 25 март в „Порт дьо Версай”. Това е 33-тото му издание и както обикновено ще има премиери, събеседване с  автори, дискусии на различни теми, като например факторите, влияещи върху развитието на книгоиздаването. Очаква се да бъдат представени  около 1200 издателства. Освен тези събития ще бъдат връчени и годишни награди за най-добър автор, издател и дизайн на книга.


   Почти всяка година събитието има и своите почетни гости. Тази година вниманието ще бъде насочено към румънската литература и към авторите от Барселона. Миналогодишният панаир бе посветен на японската манга и литература. Освен Япония още близо 40 страни представиха богатствата и разнообразието на издателската си индустрия в сектор, който добре показва международните контакти между преводачи, автори, агенти, издатели и книгоразпространители.

  За разлика от Българският панаир на книгата този в Париж изисква да се плати такса, осигуряваща достъп до събитието. Тази година пълната цена е  10 €, като за деца до 17 годишна възраст и за ученици, ненавършили 26 години, входът е безплатен. 


Автор: Зорница Стоянова


Използвани източници:

Няма коментари:

Публикуване на коментар