вторник, 19 март 2013 г.

"Да чуеш ритъма на сърцето'' - Ян-Филип Зендкер



Една история, която би могла да те накара да поискаш и ти да ослепееш.
Една история, която показва колко скучно, безсмислено и повърхностно е ежедневието. Колко прости и смешни могат/ и са проблемите ни.Тази история би било трудно да се оцени от духовно бедните, емоционално изчерпените и откровено елементарните хора.
Анотацията говори за поредния (вече прочетен) сюжет – тъмно минало, материално задоволени, преуспели американци, отвличане или убийство…банално. Първото нещо, което ме привлече беше корицата.
Историята е затрогваща. Изпълва сърцето с цяла палитра цветове. Ту се радваш на Тин Уин (главният герой), ту мразиш майка му, защото го изоставя, ту се възхищаваш на упоритостта и добрината му. Ту малко и тайно му завиждаш за специалното умение, ту се изпълваш с тъга, че хората в днешния свят са забързани, обременени и обсебени – от себе си, от целите си, от последния модел таблет…
Ту съжаляваш, че трябва да си свидетел и участник на такова болно, самотно „живеене’’.
Знаете, как понякога искате нещо определено още от първия миг, в който го зърнете.
Естествено, влюбваш се в способността му да обича, да бъде такъв, какъвто е – добро сърце, пълно с най-искреното, чувствено и топло усещане.
Героите показват какво е да обичаш истински. Какво е да вярваш безрезервно. Дават надежда, че все още около нас има нещо свято и чисто. Молят ни да отворим сърцата си, да прогледнем за стойностните хора..
„Да чуеш ритъма на сърцето’’ – идеал за любовна история. Идеал за човешкото в нас.
Пожелавам на всеки докоснал се до историята, да преоткрие себе си и да разшири хоризонта си, да открие красотата на света около нас, да усети магията…

Виктория Димитрова 

1 коментар:

  1. *изчерпaните

    Вики, зaщо не нaмaлиш мaлко шрифтa? Мисля, че ще е по-приятно (зa очите)при четене. Инaче звучи интереснa книгaтa :)

    ОтговорИзтриване