понеделник, 3 юни 2013 г.

Книгите ме вдъхновяват


https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/375409_326715390686105_1049952040_n.jpg

Марчела учи журналистика, но от седем месеца работи в книжарница Booktrading, защото книгите я вдъхновяват.Ето какво сподели тя за нас:

Макар, че учиш журналистика се занимаваш повече с книги, какво те привлече в книжарницата?
-Атмосферата,  която внасят книгите е незаменима.Никога не си сам и има възможност да развиеш шизофрения, ако прекалиш с честата им  употреба.

Какво точно те вдъхновява в книгите?
-Това, че единствено  книгите могат да те размечтаят и в следващият момент да те натъжат.Карат те да си ентусиазиран след което нещастен и отегчен и въпреки това четеш, докато изживяваш един многопластов живот.

Имаш ли любима книга?
-Любими много.Последната, която ми стана любима е "Жития на безделници и пропаднали мистици" - разкази.Написаното там е абсурдно, смешно и нелепо. Кара ме да се заливам от смях, без да знам защо се смея.Необяснимо забавно е.


Коя е първата ти прочетена книга?
-"Емил от Льонеберя" или може би " Патиланци"

Говори се, че книгите не са на мода, има ли нещо вярно?
-Не са на мода ли, няма нищо подобно.Всеки ден идват много хора, които си купуват книги, повечето дори искат конкретно заглавие.Но тези, които са решили да експериментират са по-забавни. Има много смешни случки с клиенти, но ако ги разкажа на живо ще е по-интересно.
Какво би пожелала на читателите или на бъдещите читатели?
-Да не се отказват да четат.Книгата е свят сам за себе си.Тя е твой приятел и същевременно не съвсем.Има толкова много книги за четене и толкова малко време.Не губете време, вземете първата книга до вас и започвайте да четете.

Никол Белева

Няма коментари:

Публикуване на коментар