понеделник, 3 юни 2013 г.

Премиера на "The Parchment Maze"

 или

На 29.05.2013 ( сряда) от 19:30 в хотел Арена ди Сердика, авторката Людмила Филипова представи книгата си  "Мастиленият лабиринт" в английски превод.


Людмила Филипова е родена през 1977 година в София. Завършва в УНСС, а след това комбинира с магистратура в City University. Седем години се занимава с маркетинг и PR. На пазара има вече 4 изкарани романа, всеки от които бестселър (поне според статистиката). По романът и "Червено злато" се снима международна кино- продукция. "Мастиленият лабиринт" е издаден за първи път през януари 2009 и се счита за най-амбициозният проект на авторката. Характеризират го като загадъчен исторически трилър, с елементи на философия и религия.

На 29 май се състоя премиерата на книгата "The Parchment Maze", която не е нова за българския пазар, но за първи път се издава на английски език. Легендата разказва, че четивото е вдъхновило National Geographic да направи филм за откритията на писателката, описани в книгата. Аз не съм гледала въпросната продукция и не мога да кажа доколко са реални или автентични въпросните открития. Това, което мога да кажа обаче е няколко думи за самата премиера. 

Първо, тя беше двойна. Освен "The Parchment Maze" беше представена и "Където се раждат ангелите". Обратно на предположението ми, че ще има доста дълга реч от страна на авторката и множество въпроси...действието се разви за не повече от половин час, въпроси нямаше. Теренът, както споменах, беше хотел на име "Арена ди Сердика" и то една от най-атрактивните му части- полу-подземен етаж (защото въпреки че беше означен като -2 таван липсваше и можеше буквално да се покатериш до -1), изпълнен с руини. Наоколо крачеха мъже в монашески раса и плажни джапанки, носеха свещи и се опитваха да гледат мрачно. Официално облечени дами и господа разглеждаха обстановката с чаши бяло вино в ръка и се опитваха да не се спънат по терена, но имаше една гостенка, която ефектно се засили към пода. Не успя да падне, но въпреки това беше звездата на събитието за следващите 15 минути. Докато не се появи авторката и не започна самата премиера. Която, както казах, беше доста кратка и придружена с още по-кратък трейлър на "The Parchment Maze". 

Сред по-известните гости на премиерата бяха: Миро ( който беше на корицата на преведената книга), Деси Тенекеджиева (ловко замаскирана в някакви тъмни дрехи, но успях да я позная по носа),  Даниел Вълчев (любимият министър на учители и ученици),  Николай Василев, Биляна Петринска и (внимание!) Денди!

А ето и малко снимков материал:










Автор: Петя Минкова

Няма коментари:

Публикуване на коментар