неделя, 2 юни 2013 г.

Топ 10 книги, които да прочетем преди да станем на 30.

... нека започнем класацията от зад напред.

Номер 10: Изкуството да миксираш напитки. - от Дейвид Ембъри.   


За книгата: Класика в жанра в буквален смисъл. Една от първите от този тип, написана е още в далечната 1948 година. В нея са включени теория и практика, както и тънкостит за направата на едни от най-изтънчените коктейли по света.

Защо ми е да я чета?  Не е нужно да знаеш как да направиш всички видове коктейли, а и това е невъзможно. Това е съдържанието на повечето книги от този тип. Тази книга ще ти покаже как да определиш точното питие за всеки човек и как чрез това да го накараш да се почувства по-добре. Това е умение, което притежават много малко хора.

Купете я сега! 

Номер 9: Играта - от Ken Dryden

За книгата: Вдъхновяваща история за живота на автора, който печели 6 шампионски титли с Монтреал (хокей отбор) през 70-те.  Освен, че е спортен идол, през свободното си време Кен учи и завършва Право и в момента е действащ канадтски политик.

Защо ми е да я чета?  Книгата е страхотна за любителите на всякакъв вид спорт. Една невероятна възможност да вземеш пример от човек постигнал нещо значително за своя живот.

Купи онлайн! 

Номер 8: Как да разказваме история! - от Марк Твен

За книгата: Кратък сборник написан с характерното остроумие на Твен. Бащата на американската литература разкрива тайните на процеса.

Защо ми е да я чета?  Изкуството да разказваш добре истории има свои строги правила. От
това да привлечеш вниманието на аудиторията, до тона в гласа и куп други тънкости, които Твен разкрива.

Купи онлайн! 

Номер 7: Радостта от готвенето - от Irma Rombauer, Marion Rombauer Becker и Ethan Becker

За книгата: Първоначалната цел на книгата била да помогне на една вдовица да стимулира и да подкрепи семейството си, поради стечение на обстоятелствата обаче книгата се превръща в една от най-продаваните готварски книги в историята.

Защо ми е да я чета?  Прочети тази книга преди да станеш на 30, защото все пак не може цял живот да поръчваш пица и да ядеш дюнери нали?

Купи онлайн! 

Номер 6: Направи си безупречна колекция от часовници. - от Jason Heaton
 
За книгата:  Ако си зарибен колекционер на часовници, то това е твоята книга. Тя е тук за да ти помогне да откриеш това, което търсиш.

Защо ми е да я чета?  Ако си амбициозен и искаш да направиш кариера. Стилът ти на обличане не трябва да е просто официален и изискан. От теб трябва да лъха класа - това са тънкости, които не остават незабелязани. Правилният избор на часовник ще ти помогне много в персоналното ти развитие в живота, колкото и абсурдно да звучи това.

Купи онлайн!


Номер 5: Първо тя! - от Ian Kerner

За книгата:  С голям ентусиазъм автора се цели да направи книгата си с най-подробно и цялостно съдържание относно секса. Той е толкова отдаден на темата, че дори измисля описателни имена на "маневрите", които използва по време на полов акт.

Защо ми е да я чета? Направи списък с незабравимите си сексуални преживявания и с тези, които са просто обикновен рутинен секс. Ако "почти" я караш да свъшва, значи имаш проблем. Жените най-често се оплакват от мъжете, които правят еднообразен и скучен секс.. И да! Почти сигурно и ти си в това число.

Купи онлайн!

Номер 4: Богат баща, беден баща. - от Robert Kiyosaki

За книгата:  Книгата подчертава необходимостта от финансово образование, правилен поглед към добри перспективи и нуждата от правилни инвестиции.

Защо ми е да я чета?  Всички поглешни схващания, които имаш за парите правят възможността ти за по-големи доходи все по-малка. Финансовия успех се придобива в следствие на определен начин на мислене и правилно взети решения - тънкости, които ще научиш в книгата.

Купи онлайн 


Номер 3: В защита на храната - от Michael Pollan


За книгата:  Авторът изразява своята философия относно правилното хранене в 7 думи "Яж храна. Не прекалено много. Предимно растения." Тайната на това на пръв поглед просто условие е в значнието на думата "храна" и как ние я разбираме.

Защо ми е да я чета?  Да се храниш правилно е буквално невъзможно. Освен ако първо не разбереш истинското значение на думата, а това е нещо, което трябва да научиш ако искаш сърцето ти да работи добре и след 10 години.

Купи онлайн! 


Номер 2: 48-те закона на властта - от Robert Greene

За книгата:  Опирайки се до всички философи, дипломати и началници, автора разкрива всички схеми и борби за власт в съвременния живот. Всички те се базират на едни и същи принципи и правила.

Защо ми е да я чета?  Ако искаш да се развиваш и да направиш успешна кариера, трябва здраво да се потрудиш.  "48-те закона на властта" ще ти покажат правилните начини за да стигнеш до върха!

Купи онлайн!

Номер 1: Man's search for meaning - от Victor Frankl


За книгата:  Психологът Виктор Франкл споделя философията на Ницше, че човек, който има за какво да живее винаги намира начин да се справи с каквото и да било. В книгата си той пише за себе-развитието на човека и значението на страданието.

Защо ми е да я чета? Тази книга ще ти помогне много за цялостното ти развитие като човек. Ще ти помогне да намериш перспектива и да си поставиш цели в живота за които да се бориш.



                                                                                          Г.Гаренов

Източници:  Fine art of mixing drinks @ wikipedia
                      The Game @ good reads
                      How to tell a story @ about.com
                      Joy of cooking @ good reads

                      Ultimate watch @ askmen
                      She Comes First @ good reads
                      rich dad poor dad @ good reads
                      In defense of food @ M. Pollan official page 
                      The 48 laws of power @ good reads
                      Men's search for meaning @ good reads









 









Няма коментари:

Публикуване на коментар