понеделник, 3 юни 2013 г.

За купуването на книги



             В днешно време е все по-трудно човек да се сдобие с книги. Цената им е висока, а времето за четене е малко. Има обаче начини да намерите удобно. Лесно и бързо желаните заглавия. Не на последно място дори по-евтино от колкото да отиде лично до книжарницата и да се сдобиете с желания екземпляр.
            Всяко издателство предлага процентно намаление при поръчка през интернет. Процентите варират между 5 и 20. Друг вариант са онлайн книжарниците, които също предлагат известни намаления. Тук уловката е, че трябва добре да прецените разходите по доставката.
            На повечето места отстъпката си струва при покупката на поне 3-4 книги. На други места при големи поръчки тя изцяло отпада. Най-неудобен е варианта при който размера на пратката вдига успоредно и цената за доставка. Затова бъдете внимателни при калкулацията.
            Рядко се срещат намаления и в сайтовете за колективно пазаруване.
            Все пак обаче нищо не може да замени удоволствието от срещата с продавача. Разговора с него и съветите, които може да ви даде трудно могат да бъдат заместени от интернет блоговете за книги например, защото книжарите ще се занимаят лично с вашите желания, потребности и финансови възможности, а в интернет търсенето на подходящо заглавие би ви отнело повече време.
            Ако имате набелязани книги двйствайте по-интернет. Комбинирайте се с познат или сам заявете нужния брой книги за да ви излязат „по-тънко”, А ако имате капитал, който желаете да похарчите за книги, но не сте избрали, то насочвайте се към най-близката книжарница.

Снимки: www.google.bg
Автор: Емилиян Чернев

Няма коментари:

Публикуване на коментар