събота, 20 април 2013 г.

Уют от книги

 Книгата е неделима част от ежедневието ни. Тя е информация, развлечение и почивка. Не можем без нея - дава ни спокойствие или ни обсипва с внимание. Книгите носят в себе си много уют, въображение, вдъхновение. Те са като резервни мисли наоколо, помощници на ръка разстояние. Тяхното присъствие е задължително.

 Освен това, че стоят по всичките ни рафтове, ракли и бюра ние можем да превърнем книгите в декор на своята стая, офис или баня. Безспорно те придават по-разчупен вид на всяко помещение. Идеи за това, как да разнообразим битието си с книги, има много. В мрежата, случайно попаднах на доста такива начини, интересни и достъпни.

/харесва ми тази идея, но може би с по-спретнато подредени книги, ще изглежда по-добре. Нещо като денонощна среща с автори./

"Къща без книги е като стая без прозорци" /Хайнрих Ман/
 По най-обикновен начин книгите могат да станат твоя уникален интериор. И всеки ден дизайнът да е различен. Със своя мирис те променят и въздуха в стаята. Книгите носят особена топлина и очарователен мир. Те винаги внасят респект, поддържат мисълта ни. Прокарват непрестанно въображение из стаята. Няма да те оставят сам, затова трябва да са навсякъде.

 Интериорът вдъхновен от книги винаги ще бъде по- оригинален и от най-скъпите мебели. Един постоянен досег до тях, би накарал всеки човек да се чувства по-добре. Ако още се чудите къде да държите книгите си, надявам се да съм помогнала с идеи. 
Мисля, че заслужават това внимание.

Да се облечем в хартия

Литературна мода?! 
Да, има. Освен дома си, с елемента на книгата можем да разнообразим и стила си на обличане. Книгата умее да изглежда добре и върху дреха. Да вдъхнем живот и на гардероба си, eто няколко модела.




Автор: 
Александра Сотирова

Източници:





1 коментар:

  1. Браво! Стегнато и ясно, без навлизане в излишни детайли, които биха отегчили четящия! Много съм доволен. :)
    Стойчо

    ОтговорИзтриване