петък, 26 април 2013 г.

12 букета от мъдрост и наслада по един за всеки месец



Един късен следобед, едно приятно кътче пълно с книги и една тема на разговор специално за жената. Ето това бе мястото, на което се озовах, като избор за финал на дългия, но пък сравнително слънчев ден.
Това бе една премиера посветена специално за дамите. Тя се състоя в столичната книжарница „Хеликон-България” на 25 април, четвъртък, от 18,30 ч. Книгата е „Дневник на необикновената жена”, автора Моника Василева.
Малко след началото в залата се открояваше как женското присъствие надделява над мъжкото, но все пак и такова не липсваше.
Специални гости на представянето бяха авторката на книгата – Моника Василева и Меги Колева – основател на център „Аюрведа“, която представи на гостите лесни техники за хармонизиране на ума, духа и тялото.


Представянето започна с въвеждащи думи за книгата от самия редактор, а след това даде думата и на самата авторка. Една млада симпатична жена, автор вече на две книги. Тя сподели в едно изречение как описва самата книга – „Азбука на душата”. Книга за презареждане на женските сили, за това как да заситим глада на душата си, сподели тя.
Книгата е съвкупност от 12 глави, като всяка една съответства на едни месец от годината. По този начин Моника Василева приканва читателките да си подарят 12 различни месеца – 12 месеца, в които да се свържат отново с собствената си женска природа. Книгата съдържа практики и упражнения.

Дневник на необикновената жена“ е втората книга на Моника Василева. През 2010 г. излезе „Подари си желаното тяло!”.
Мнение като обикновен читател изказа и Меги Колева. Според нея това е „книга-поезия”.
От премиерата научихме и нещо друго много важно за книгата. „Дневник на необикновената жена“ е първата книга от поредицата на „AMG Publishing“ „Жената и нейната вселена”. Тази поредица ще е насочена изцяло към съвременната жена.

Моника Василева ни представи 12 букета от мъдрост и наслада - за всеки месец.


Мария Филипова


     

Няма коментари:

Публикуване на коментар