неделя, 21 април 2013 г.

Какво сподели Avtora


  Реших да ви я представя, защото тя е млад и позитивен човек, който е постигнал много в професионален план. Извоювала е своите позиции с упорит труд, а струва ми се това е нещо заслужаващо уважение и внимание. Всяко друго представяне е излишно, запознайте се с Мила.

Разкажи малко за себе си и с какво се занимаваш.

Казвам се Любомила Бучинска и съм Главен редактор на Avtora.com – най-голямата ентъртейнмънт медия в България, която вече 13 години информира за всичко най-важно и интересно от света на музиката, киното, телевизията, технологиите, игрите и шоубизнеса. За мое щастие успявам да съчетавам полезното с приятното – посещавам много концерти и различни културни събития. Музиката е моя страст и се старая да не пропускам да видя и чуя на живо изпълнителите и групите, които посещават страната ни.  

Ти си главен редактор на Avtora.com, разкажи как стигна до тази позиция.

Да ръководя Avtora.com беше моя амбиция, която се стремях да сбъдна в продължение на години. Успях да го постигна с денонощен труд, себеотдаване и постоянно доказване. Вярвам, че когато човек полага много усилия и, разбира се, обича това, с което се занимава, няма начин да остане незабелязан, недооценен и да не получи възможност за професионално израстване.

Как преминава един твой работен ден?

Като за начало - с преглед на информационния поток в българските и световни медии. Задължително всяка сутрин целият редакторски екип се събираме и на чаша кафе разпределяме и коментираме задачите си за деня, планираме кампании, разглеждаме предложения за теми на статии, интервюта, класации и не на последно място - с подобаваща доза чувство за хумор обсъждаме любимите си звезди. През останалото време подбирам и менажирам съдържанието, срещам се с колеги, артисти, организатори на събития. Често работният ми ден продължава до безкрайност, но това ми носи удовлетворение.

Какви качества според теб са необходими на един главен редактор?

Да ръководиш медия е наистина голямо предизвикателство, особено в днешни дни. От една страна заради конкуренцията, а от друга заради лесния достъп до информация, който дава интернет на хората. Потребителите са затрупани от новини, снимки, видеоклипове и става все по-трудно медиите да бъдат атрактивни за тях. Един ръководител трябва да бъде психолог – да опознае добре своите колеги и да съумее да използва максимално техните качества и предимства, да поддържа спортния дух в екипа си, да знае как да го мотивира и амбицира винаги да е номер 1.

Какво те мотивира да продължаваш да се занимаваш с това?

Обичам работата си – каква по-добра мотивация от това :)

Кой е най-големият ти успех според теб?

Успях да се реализирам и започнах да работя за името си на възраст, в която много мои връстници още се чудят какво да правят с живота си.

Какви са основните изисквания, които имаш към хората, с които работиш и които ръководиш?

Да са коректни, креативни и да умеят да работят в екип.

Посъветвай нещо хората, които искат да тръгнат по твоите стъпки.

Мисля, че най-важното е да са готови да се потрудят наистина здраво, за да се наложат и да постигнат това, което искат, независимо в каква област е.

От тази година учиш “Връзки с обществеността” в СУ, защо избра PR, а не журналистика?

С журналистика се занимавам от години и реших, че ще бъде полезно за мен да натрупам знания  и в сферата на PR-a.

Харесва ли ти това, което учиш?

Определено съм изключително доволна от избора си. 

Ще откриеш ли според теб реализация в сферата на PR-а?

Само бъдещето ще покаже, но защо не : )

Какви книги четеш?

Увличам се от психологията и философията. Обичам да бягам от ежедневието с разказите на Елин Пелин и да пътувам във времето и пространството с Франсис Скот Фицджералд, Ерих Мария Ремарк, Джон Стайнбек и много други.



Специално благодаря на Мила за готовността, с която даде интервюто.
Ако сте проявили интерес разгледайте Avtora.com



Изготвил: Магдалена Методиева

Няма коментари:

Публикуване на коментар