вторник, 2 април 2013 г.

Българско общество на хуманитарните издатели



В началото на 2007 година официално е регистрирано „Българското общество на хуманитарните науки” след няколкогодишно обсъждане на идеята за създаването му. Обединението е най-вече на издатели, но също така на автори, преводачи, културни журналисти. Всички издателства, които членуват в обществото са специализирани в областта на хуманитарната, елитарната литература и изкуствата.
Усилията на всички членове са концентрирани върху намиране на нестандартни решения за множеството специфични проблеми в областта, защита на професионалната и интелектуалната независимост и публичен авторитет, постепенно разширяване на пазара, развитие на партньорството със сродни организации в България и чужбина. Обществото прави всичко възможно да не се стига го обедняване на света на книгата.
            Издателствата в „обществото на хуманитарните издатели”-издателска къща КХ-Критика и Хуманизъм, издателска къща „Стигмати”, издателство „Парагигма” и др.- са обединени от общата тематика на литературата, от целевата аудитория, от общата реклама, с помощта, на която разпространяват книгите си.
Хуманитарните издателите изработват колективна и иновативна политика в областите на създаване, разпространение и популяризиране на книгите и периодичните издания. Организират публични събития и академични форуми, насочени към публикациите в областта на хуманитаристиката, елитарната литературата и изкуствата в България. Участват в изследователски проекти, отнасящи се до областта на хуманитарната литература.                       
            Издателствата си сътрудничат в изграждането на нови проекти и тяхното възможно най-успешно реализиране, с което се цели постигане на по-голям рейтинг в обществото и по-добри продажби. Организацията търси сътрудничество във всички правителствени и неправителствени организации.





Източници:

Автор: Деница Милева

Няма коментари:

Публикуване на коментар