понеделник, 29 април 2013 г.

"Премиер на РъБъ" от Иво Инджев


На 25.04.2013 г. се състоя представянето на новата книга на Иво Инджев „Премиер на РъБъ“. Книгата, както може би се досещате, се отнася до Бойко Борисов. Тя не е биографична, но обяснява как се е стигнало до залеза на бившия ни премиер. Представянето й се оказа различно от това, което очаквах, различно и от другите представяния, на които съм била.

Първото, което ми направи впечатление беше мястото. За разлика от други премиери в книжарници и кафенета, това беше една премиера на открито. Мястото беше градинката пред Народната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“, където се събраха повече от 70-80 души. Първоначално си помислих, че са случайни хора, но след като Иво Инджев започна да говори се оказа, че това е традиционно за него място, където той вече 5-та поред година представя книгите си.

Изненадите за мен продължиха. Противно на очакванията ми повечето хора бяха пенсионери, очевидно почитатели на Иво Инджев, очаквали това събитие. Желаещите да си купят „Премиер на РъБъ“ (а те не бяха никак малко) се редяха на опашка на щанда още преди началото на представянето.

Иво Инджев дойде точно в 18.00. Представянето на книгата беше кратко, но приятно. Инджев благодари на събралите се почитатели, като каза, че присъствието им е най-голямата награда за един автор. След представянето хората се редиха на опашка почти 2 часа, за да получат автограф от автора. Събитието не остана неотразено – на няколко места снимаха камери. Не липсваха и фотографи – и любители, и професионалисти.

По мои наблюдения Иво Инджев заложи не толкова на общи приказки за книгата, колкото на това да обърне специално внимание на феновете си, за да „се видят“, както той сам се изрази. Точно това се оказа очарованието на тази нетипична премиера.


Автор: Комова

Няма коментари:

Публикуване на коментар