вторник, 7 май 2013 г.

Bon Appétit


                            "Храненето и готвенето трябва да бъдат забавление!"
                                                                                                    Джулия Чайлд


Отношението ми към храната винаги е било по-специално. Никога не съм била от онези девойки, които мръщейки се побутват намиращото се в чинията и отказват да хапнат, вероятно никога няма да бъда от тях и съм ок с това. През целия си съзнателен живот съм обичала да си похапвам и честно казано няма човек в обкръжението ми, който да се различава от мен и да не се наслаждава на вкусно приготвени ястия. Интересът ми към кулинарията обаче се зароди преди няколко години след като гледах филма Julie & Julia, който разказва за живота на Джулия Чайлд авторка на “Mastering the Art of French Cooking” или иначе казано най-добрата готварска книга на всички времена.

Бях и още съм впечатлена как с нещо на пръв поглед толкова обикновено, нещо, което приемаме за даденост можеш да бъдеш оригинален и артистичен. Същевременно с нещо простичко и лесно имаш възможността да проявиш внимание и да зарадваш близък човек например.
И тъй като не съществува човек, който не се храни, а това е блог за книги и книгоиздаване ще си позволя да представя на вашето внимание едни от най-добрите готварски книги за 2012 година.

“Gran Cocina Latina” Maricel E. Presilla 
“Herbivoracious” Michael Natkin 

“The Smitten Kitchen” Deb Perelman 





"Making Artisan Pasta" Aliza Green 

“Mastering The Art Of Southern Cooking”
 Nathalie Dupree and Cynthia Graubart 
“Pure Vegan” Joseph Shuldiner




























“Cooking With Love” Carla Hall and Genevieve Ko 

"Baked Elements" Matt Lewis and Renato Poliafito
"Bouchon Bakery" Thomas Keller and Sebastien Rouxel 
“Bread” Nick Malgieri
“The Meat Lover’s Meatless Celebrations”
Kim O’Donnel 
"Sinfully Easy Delicious Desserts" Alice Medrich 






















“Modernist Cuisine at Home”
 Nathan Myhrvold with Maxime Bilet
"Simply Sensational Cookies" Nancy Baggett
























Източници:


Изготвил: Магдалена Методиева


Няма коментари:

Публикуване на коментар