четвъртък, 30 май 2013 г.

Людмила Филипова и "Където се раждат ангелите"

Вчера Людмила Филипова представи най-новата си книга – „Където се раждат ангелите“. Събитието се състоя сред руини от Древна Сердика в столичен хотел. На премиерата нищо не се каза за сюжета на книгата, а нямаше и критик, който да ни засипе със суперлативи, но с помощта на интернет ще ви издам, че книгата е „най-късият роман за най-дългата история на човеците“. Историята започва с нашите прародители, за които обаче не се знае със сигурност какви са... ангели, извънземни, богове? Е, каквито и да са били в този роман ние отново оплескваме нещата и Земята вече я няма! Превърната е в космически прах от нас самите. Главният герой Момчето е на борда на космически кораб и с останалия екипаж отчаяно търси нова планета за свой дом.

Самата книга е мъничка, с размери едва 11x16 см., и не прилича на роман, а на онези симпатични малки книжки пълни с мъдри мисли. Освен това е изпъстрена с картинки и е на два езика български и английски. Ако бях почнала да я чета там, докато свърши премиерата сигурно щях да съм я прочела...

Иначе премиерата беше стилна, по-бляскава от стандартните представяния на книги и определено предизвика интерес. Залата беше пълна. 
Сред гостите бяха Веселин Тодоров, председател на Асоциация „Българска книга“ и изпълнителен директор на "Сиела", бившият вицепремиер Николай Василев, бившият министър на образованието Даниел Вълчев, певицата Деси Тенекеджиева, Денди,  Анджела Родел, позната на феновете на "Седем часа разлика", и Миро. Неговата неглижирана прическа и късите му панталонки контрастираха особено силно с останалите изтупани гости и най-вече със самата Людмила Филипова, която беше много стилна и даже малко приличаше на абитуриентка.



За съжаление не успях да снимам Миро в пълния му блясък, но ако много искате да го видите, Булфото ви предоставя тази възможност:

Повече информация относно книгата и авторката може да намерите тук:

А повече снимки от премиерата тук:


Ивелина Иванова

Няма коментари:

Публикуване на коментар