сряда, 29 май 2013 г.

„Любовта към книгата се създава още от самото раждане.“




г-жа Спаска Трендафилова


На 28.05.2013г. в книжарница „Гринуич” бе поставено началото на „забавното лятно четене”. Инициативата е  на детския портал Az-deteto.bg и Столична библиотека. Стартът на събитието беше даден от Спаска Тарандова, която е заместник-директор на Столична библиотека.
Ники Кънчев извзе функциите на водещ от Мария Дуковска. Той поддържаше доброто настроение на най-малките и ги провокираше с интересни въпроси. Кънчев раздаде много подаръци на малките, предоставени от „Гринуич” и УНИЦЕФ. Много преподаватели и родители бяха избрали слънчевия вторник, за да доведат най-малките книжния център. 



Борис Димитров
Основната идея на събитието беше да запали интересът към книгата у децата. Четвъртокласникът Борис направи презентация как се работи с читателски дневник. Всеки един малчуган получи списък със задължителната литература, която трябва да прочета през лятото. Протичането на всяка една книга децата отбелязват в електронни дневник. За да е сигурно, че прочитът е бил направен децата отговарят на въпроси, които касаят сюжета на книгата. От детския портал Az-deteto.bg се надяват, че много родители и техните деца ще проявят интерес към дневника и ще се присъединят към кампанията.



От „Грунуич” кампанията за повече прочетени книги  се пренася в местните читалища и библиотеки в Гоце Делчев и Смолян /30 май/, в Копривщица и Сопот /4 юни/, в Кърджали и Хасково /5 юни/.




 Източници:

Изготвил: Ивет Карамфилова


Няма коментари:

Публикуване на коментар