неделя, 26 май 2013 г.

Излекувай живота си!

      Луиз Хей е родена на 8 Октомври 1926г в Лос Анджелис, Калифорния. С трудното си детство и безмилостната съдба, тя става пример за това как и най-тежката трагедия може да има щастлив край. Прозренията за връзката между психическото състояние на човека и здравословните му проблеми, тя разкрива не само от натрупаните познания по темата, а и от личен опит - тя успява да се излекува от рак в последния стадий на болестта. През 1970 започва да посещава църковни събирания за хора с проблеми и не след дълго става известен проповедник в църквата и започва да провежда частни консултации.
Сега Луиз е основател на "Хей Хаус" успешна книгоиздателска компания, която се превърнала от домашен офис във всекидневната - в голяма корпорация издаваща милиони книги по цял свят. В момента Луиз продължава да обикаля света и да "проповядва" идеите си в различни краища на света.



 През 1980г. Луиз се връща обратно в Калифорния, за да приложи наученото през годините си на хартия. И така през 1984г. е публикувана книгата "Излекувай живота си". Тя се превръща в практически наръчник за преодоляването на душевни проблеми живеещи дълбоко в съзнанието ни. Книгата е помогнала на милиони хора из цял свят в стремежа им да загърбят комплексите си и вътрешните си колебания.
Автора ни учи как да обичаме себе си. В книгата са събрани много сеанси и упражнения, на пръв поглед елементарни, но те са с цел да помогнат на читателя да открие и да повярва в собствения си потенциал.
"Излекувай живота си" влиза в класацията на "Ню Йорк Таймс бест селърс" и се задържа там 13 последователни седмици. 20 години по-късно книгата отново влиза в класацията. Над 50 милиона копия са продадени из целия свят.
През 2007г. излиза и филм по книгата, което допълнително увеличава популярността и.
ISBN 0-937611-01-8
                                                                                Г. Гаренов

Източници:  Луиз Хей (официална страница)
                      Хей Хаус
                      

1 коментар:

  1. Георги, тук имa сaмо информaция зa aвторa и зa книгaтa, но не и зa съдържaнието й. Нямa и крaтък откъс, от който поне чaстично дa придобием предстaвa зa нея.

    ОтговорИзтриване