"Храненето и готвенето трябва да бъдат забавление!"
Джулия Чайлд
Отношението ми към храната винаги е било по-специално. Никога не съм била от онези девойки, които мръщейки се побутват намиращото се в чинията и отказват да хапнат, вероятно никога няма да бъда от тях и съм ок с това. През целия си съзнателен живот съм обичала да си похапвам и честно казано няма човек в обкръжението ми, който да се различава от мен и да не се наслаждава на вкусно приготвени ястия. Интересът ми към кулинарията обаче се зароди преди няколко години след като гледах филма “Julie & Julia”, който разказва за живота на Джулия Чайлд авторка на “Mastering the Art of French Cooking” или иначе казано най-добрата готварска книга на всички времена.
Джулия Чайлд
Отношението ми към храната винаги е било по-специално. Никога не съм била от онези девойки, които мръщейки се побутват намиращото се в чинията и отказват да хапнат, вероятно никога няма да бъда от тях и съм ок с това. През целия си съзнателен живот съм обичала да си похапвам и честно казано няма човек в обкръжението ми, който да се различава от мен и да не се наслаждава на вкусно приготвени ястия. Интересът ми към кулинарията обаче се зароди преди няколко години след като гледах филма “Julie & Julia”, който разказва за живота на Джулия Чайлд авторка на “Mastering the Art of French Cooking” или иначе казано най-добрата готварска книга на всички времена.
Бях и още съм впечатлена как с нещо на пръв поглед толкова
обикновено, нещо, което приемаме за даденост можеш да бъдеш оригинален и
артистичен. Същевременно с нещо простичко и лесно имаш възможността да проявиш
внимание и да зарадваш близък човек например.
И тъй като не съществува човек, който не се храни, а това
е блог за книги и книгоиздаване ще си позволя да представя на вашето внимание
едни от най-добрите готварски книги за 2012 година.
“Gran Cocina Latina” Maricel E. Presilla |
“Herbivoracious” Michael Natkin |
“The Smitten Kitchen” Deb Perelman |
"Making Artisan Pasta" Aliza Green |
“Mastering The Art Of Southern Cooking” Nathalie Dupree and Cynthia Graubart |
“Pure Vegan” Joseph Shuldiner |
“Cooking With Love” Carla Hall and Genevieve Ko |
"Baked Elements" Matt Lewis and Renato Poliafito |
"Bouchon Bakery" Thomas Keller and Sebastien Rouxel |
“Bread” Nick Malgieri |
“The Meat Lover’s Meatless Celebrations” Kim O’Donnel |
"Sinfully Easy Delicious Desserts" Alice Medrich |
“Modernist Cuisine at Home” Nathan Myhrvold with Maxime Bilet |
"Simply Sensational Cookies" Nancy Baggett |
Няма коментари:
Публикуване на коментар